Cal Suena Casserres

  Berguedà
  Clot de les Barraques
  Des de la BV-4132 direcció Espunyola agafar un camí a l'esquerra en el PK 6+900
  656

  Coordenades:

  42.00268
  1.83151
  403232
  4650734
  08049-111
  Patrimoni immoble
  Edifici
  Contemporani
  XIX
  Bo
  Inexistent
  Fàcil
  Residencial
  Privada
  08048A00800001
  Jordi Montlló Bolart

  Antiga masoveria de planta quadrangular fonamentada directament damunt la roca natural. Consta de planta baixa i dos pisos, amb la coberta de teules àrabs a dues aigües i el carener paral·lel a la façana principal, orientada a migdia. El parament és de maçoneria, de pedra vista rejuntada amb morter i carreus escairats a les cantoneres.
  La façana principal té una disposició asimètrica i les obertures es disposen, bàsicament a partir de tres eixos de verticalitat. A la planta baixa hi ha la porta d'accés a la casa i dues finestres laterals. A la primera planta tres balcons amb barana de ferro; i a la segona planta una doble galeria al mig, descentrada en relació a l'eix de la porta d'accés, i dues finestres laterals. Totes les obertures estan emmarcades amb rajols i els arcs són rebaixats, a excepció de la doble galeria, que és de punt rodó.
  A la façana oriental s'hi ha adossat un volum, usat com a garatge a la planta baixa i terrassa a la planta pis.

  Adossat al nord-oest hi ha un cobert en planta baixa usat com a garatge, construït en pedra i coberta de teules àrabs. Davant la casa, també hi ha un antic cobert actualment en desús fet
  amb pedra i afegits de maó, estructura de fusta i teulada amb teula àrab.

  Forma part de la disgregació d'una gran finca que es va anar venent a parcel·les petites amb la inclusió d'alguns camps.
  La masia consta en el mapa encarregat pel Servei Geogràfic de la Mancomunitat de
  Catalunya l'any 1923, amb el nom de "Casa".

  AJUNTAMENT DE CASSERRES (2011). Pla Especial Urbanístic del Catàleg de masies i cases rurals en sòl no urbanitzable. Casserres (Berguedà).