Cal Cotre Casserres

  Berguedà
  Clot de les barraques
  Just abans d'arribar a La Talaia, des del camp de futbol, a mà esquerra. Pista forestal de 4 m.
  639

  Coordenades:

  42.00507
  1.80581
  401107
  4651029
  08049-89
  Patrimoni immoble
  Edifici
  Modern
  Popular
  XVIII
  Bo
  Inexistent
  Fàcil
  Residencial
  Privada
  08048A00900004
  Jordi Montlló Bolart

  Masia de planta rectangular que consta de planta baixa i pis, situada damunt una roca que pel vessant de ponent fa un desnivell considerable, atorgant a la casa una situació de domini visual de la zona. La coberta és de teules àrabs a dues aigües i el carener paral·lel a la façana principal, orientada a llevant. Els paraments són de maçoneria, tot i que conserva restes de l'antic arrebossat. La porta d'accés és de llinda recta de pedra, però les petites finestres tenen llindes de fusta, això les que no han estat reformades.
  Adossat a la façana principal té un petit porxo de totxana i fibrociment de baixa qualitat. Perpendicularment, es disposa una granja de porcs allargada, feta de totxo i coberta de teula a dues aigües. A l'altra banda del camí, hi ha un cobert i un porxo, emprats com a magatzems i garatge agrícola.

  Encara conserva l'estructura de fusta a la planta baixa. No obstant això, l'any 1992 i abans dels focs del 94, la teulada fou reformada amb bigues de formigó, cosa que va permetre la seva conservació.

  La masia consta en el mapa encarregat pel Servei Geogràfic de la Mancomunitat de Catalunya de l'any 1923, amb el nom de "Cal Cotre".

  AJUNTAMENT DE CASSERRES (2011). Pla Especial Urbanístic del Catàleg de masies i cases rurals en sòl no urbanitzable. Casserres (Berguedà).