Cal Barrusca Els Prats de Rei

Anoia
Camí de cal Barrusca
En un entorn boscós de pins i roures, amb camps de conreu, a uns 700 m de la carretera BV-1031.
720

Coordenades:

41.68432
1.57041
381020
4615715
08170-30
Patrimoni immoble
Conjunt arquitectònic
Contemporani
Popular
XIX
Bo
Inexistent
Fàcil
Productiu
Privada
08169A014000620000IO
Jordina Sales Carbonell

A l'extrem S-SE del terme municipal dels Prats de Rei, en un paratge força boscós i també ple de camps de conreu s'emplaça un mas format per un grup d'estructures. L'edifici principal té planta rectangular d'uns 110 m2 de superfície, amb l'eix longitudinal orientat NE-SO i la façana principal orientada a migdia. Consta de planta baixa, pis i golfes, amb coberta a doble vessant i caiguda a les parets laterals.
El parament visible en alguns trams de les parets de la masia mostra filades horitzontals de pedra més o menys escairada, amb blocs més grans a les cantoneres. Dos dels edificis annexos, de finalitat agrícola, són del mateix parament de pedra i els altres dos són totxana i pedra tallada molt irregularment. Les obertures són rectangulars i quadrangulars, sense que en cap cas s'utilitzi l'arc. Les cobertes de tots els edificis són a dues aigües, amb la caiguda a les parets laterals.
Les característiques generals de la construcció assenyalen una edificació de caràcter rural-popular típica del segle XIX.

Segons els propietaris actuals, els seus avantpassats, fundadors d'aquesta casa, provenien de Cal Barrusca de La Molsosa i es van establir i van construir la masia dels Prats de Rei als anys 70' del segle XIX. La propietat era una rabassa pertanyent a la casa de l'Hostal Vell (ja dins el terme municipal de Rubió) abans de convertir-se en l'actual masia de Cal Barrusca.
Tot i que es tracta d'un mas tradicional, en els últims anys ha estat objecte d'una important rehabilitació que li ha conferit un aspecte més actual i s'han incorporat alguns materials de construcció més moderns i fins i tot una piscina, atès que des de l'any 2006 la casa de cal Barrusca compagina la seva activitat econòmica agrícola tradicional amb l'allotjament rural.

-Aim3 grup SL (2015): Pla Especial de catàleg de masies, cases rurals i altres edificacions en SNU. Document per aprovació inicial, Ajuntament dels Prats de Rei, fitxa M.08.