Ca l'Arrapat Els Prats de Rei

Anoia
Carrer Nou, 21
Al nucli urbà i històric de la vila de Prats.
607

Coordenades:

41.70565
1.5418
378679
4618123
08170-66
Patrimoni immoble
Edifici
Medieval
Modern
Popular
XV-XVIII
Bo
Inexistent
Fàcil
Residencial
Privada
8783014CG7188S0001YU
Jordina Sales Carbonell

L'edifici de ca l'Arrapat és una casa urbana de planta rectangular, amb planta baixa i dos pisos.
No es pot apreciar la tècnica constructiva perquè la façana està arrebossada, però les obertures, totes elles rectangulars i quadrangulars, estan emmarcades amb blocs mitjans de pedra ben escairada. Destaca un gran bloc rectangular a la llinda d'una petita finestra ubicada a la planta baixa.
Aquesta casa té la singularitat de conservar dues voltes d'arc de mig punt al seu interior, que podrien correspondre a una tipologia medieval. Per tant, el conjunt, respon a un estil constructiu popular propi dels segles XVII-XVIII que estaria reaprofitant part d'una estructura anterior.

Aquesta casa també es coneix amb el nom de ca l'Arquilla.

Aquesta casa es troba al punt neuràlgic de la vila medieval de Prats, per la qual cosa és de suposar que el solar on s'emplaça l'edifici avui hauria tingut ja algun tipus de construcció abans de que s'aixequés l'actual, com semblen assenyalar les dues voltes molt probablement medievals conservades dins l'edifici. Durant la Batalla dels Prats de Rei de 1711, dins la Guerra de Successió, aquest edifici, com la resta de la vila, hauria quedat molt afectat pels bombardeigs, tal i com es descriu a les cròniques de l'època, per la qual cosa l'aspecte actual correspondria a les rehabilitacions fetes a partir d'inicis del segle XVIII, un cop acabat el conflicte bèl·lic.