Ca la Maria Codina
Els Prats de Rei

    Anoia
    Carmen Muñoz, 9
    Emplaçament
    Al nucli urbà i històric de la vila de Prats.
    607

    Coordenades:

    41.70493
    1.54143
    378647
    4618044
    Número de fitxa
    08170 - 65
    Patrimoni immoble
    Tipologia
    Edifici
    Modern
    Popular
    Segle
    XVII-XVIII
    Estat de conservació
    Bo
    Protecció
    Inexistent
    Accés
    Fàcil
    Residencial
    Titularitat
    Privada
    8782002CG7188S0001SU
    Autoria de la fitxa
    Jordina Sales Carbonell

    Es tracta d'un edifici urbà amb pati, de planta rectangular allargada i dos cosos rectangulars més, tot alineat de manera esgraonada fins donar al passeig Josep Maria Llobet; amb planta baixa, dos pisos i golfes. Té coberta a dues aigües amb el desguàs a les façanes curtes. La portalada és un arc adovellat rebaixat i els finestrals de la planta baixa presenten també el mateix tipus d'arc. La resta d'obertures són rectangulars i quadrangulars. Les façanes que no estan arrebossades presenten una factura a base de blocs de pedra escairats alternant les mides petita i mitjana.
    Aquesta casa respon a una tipologia arquitectònica dels voltants del segles XVII-XVIII, però tot l'edifici està molt reformat.

    Aquesta casa també es coneix amb el nom de Ca la Maria de cal Codina.

    Aquesta casa es troba dins la vila medieval de Prats de Rei, molt a prop d'un dels portals de la muralla, per la qual cosa és de suposar que el solar on s'emplaça l'edifici avui hauria tingut ja algun tipus de construcció abans de que s'aixequés l'actual. De fet, ca la Maria Codina està sobre part de l'antic recinte defensiu de l'edat del ferro (s. VI aC) localitzat durant unes excavacions arqueològiques dutes a terme l'any 2013.
    Durant la Batalla dels Prats de Rei de 1711, dins la Guerra de Successió, aquest edifici, com la resta de la vila, hauria quedat molt afectat pels bombardeigs, tal i com es descriu a les cròniques de l'època, per la qual cosa l'aspecte actual correspondria a les rehabilitacions fetes a partir d'inicis del segle XVIII, un cop acabat el conflicte bèl·lic, tot i poder conservar elements anteriors.