Ca la Maria Codina Els Prats de Rei

Anoia
Carmen Muñoz, 9
Al nucli urbà i històric de la vila de Prats.
607

Coordenades:

41.70493
1.54143
378647
4618044
08170-65
Patrimoni immoble
Edifici
Modern
Popular
XVII-XVIII
Bo
Inexistent
Fàcil
Residencial
Privada
8782002CG7188S0001SU
Jordina Sales Carbonell

Es tracta d'un edifici urbà amb pati, de planta rectangular allargada i dos cosos rectangulars més, tot alineat de manera esgraonada fins donar al passeig Josep Maria Llobet; amb planta baixa, dos pisos i golfes. Té coberta a dues aigües amb el desguàs a les façanes curtes. La portalada és un arc adovellat rebaixat i els finestrals de la planta baixa presenten també el mateix tipus d'arc. La resta d'obertures són rectangulars i quadrangulars. Les façanes que no estan arrebossades presenten una factura a base de blocs de pedra escairats alternant les mides petita i mitjana.
Aquesta casa respon a una tipologia arquitectònica dels voltants del segles XVII-XVIII, però tot l'edifici està molt reformat.

Aquesta casa també es coneix amb el nom de Ca la Maria de cal Codina.

Aquesta casa es troba dins la vila medieval de Prats de Rei, molt a prop d'un dels portals de la muralla, per la qual cosa és de suposar que el solar on s'emplaça l'edifici avui hauria tingut ja algun tipus de construcció abans de que s'aixequés l'actual. De fet, ca la Maria Codina està sobre part de l'antic recinte defensiu de l'edat del ferro (s. VI aC) localitzat durant unes excavacions arqueològiques dutes a terme l'any 2013.
Durant la Batalla dels Prats de Rei de 1711, dins la Guerra de Successió, aquest edifici, com la resta de la vila, hauria quedat molt afectat pels bombardeigs, tal i com es descriu a les cròniques de l'època, per la qual cosa l'aspecte actual correspondria a les rehabilitacions fetes a partir d'inicis del segle XVIII, un cop acabat el conflicte bèl·lic, tot i poder conservar elements anteriors.