Xics de Granollers
Granollers

Al nucli antic de Granollers

XXI
    Guillem Cebollada; Jordi Casanovas
    Ajuntament de Granollers
    Jordi Piñero Subirana

Mural grafit a la façana lateral d’un edifici, de forma allargada, que representa un castell de la colla dels Xics de Granollers. És una construcció humana que té dues parts: la inferior, que és la pinya, està representada per un conjunt de mans, al seu damunt hi ha el tronc, que són els castellers, vestits amb camisa vermella, pantaló blanc i la faixa negre. Tot plegat configura una composició de línia vertical molt pròpia d’aquestes construccions.

Aquest mural forma part del projecte d’art urbà impulsat per l’Ajuntament de Granollers sota la denominació Murs que parlen. Es va iniciar l’any 2006 amb el propòsit de millorar el paisatge urbà a partir de la intervenció artística. Consisteix en la promoció d’intervencions muralistes en parets mitgeres de la ciutat per artistes d’abast internacional. El projecte desenvolupa una intervenció artística de gran format per any, de tal manera que se’n pugui dissenyar un projecte educatiu i comunitari. Per tant, és una proposta en clau educativa, cultural i comunitària que inclou activitats de participació, debats, etc, i en la qual hi participen escoles, centres oberts, entitats veïnals... (Web Ajuntament de Granollers).