Carrer de Santa Apol·lònia
Granollers

PEPHA nou, Zona Arqueològica
    Sense accés
    Diversos
    ARQUEOCIÈNCIA - J. M. Huélamo

En les obres que es portaren a terme al carrer (1987) va aparèixer una base de columna romana de gres, trobada a 1,60 m de profunditat. Podria tractar-se d'una columna pertanyent a un gran habitatge o construcció important d'època romana. Diversos autors (Pardo, 1993:187) han plantejat la hipòtesi que aquest element arquitectònic, conjuntament amb els documentats al nucli històric de Granollers, podrien correspondre a un forum agrari romà. Les característiques que presenta aquest fragment de columna són semblants a l'apareguda l'any 1958 al solar de l'ANTIGA RECTORIA (VILA, 2001).

La notícia va aparèixer publicada al setmanari "Vallès", núm. 551, del 14-3-87 (VILA, 2001).

ESTRADA i GARRIGA, Josep (1993) : Granollers a l'antiguitat. Granollers; Tarafa, Editora de Publica-ciones, S.L. Revista Vallès.

PARDO RODRÍGUEZ,J. (1993): "El nucli romà de Granollers. Breu resum de l'estat de la qüestió" Empúries, Revista de Prehistòria, Arqueologia i Etnologia, núm. 48-50,II.

TENAS BUSQUETS, M. (1999): El nucli romà de Granollers: l'aportació de les restes funeràries. IX Memorial Joan Camps, Associació Cultural de Granollers.