Patufet
Granollers

Nucli antic de Granollers

XXI
    Efraïm Rodríguez
    Ajuntament de Granollers
    Jordi Piñero Subirana

Petita escultura de bronze emplaçada en un racó enjardinat de a plaça Folch i Torres que representa en Patufet. Concretament, el protagonista d’aquest conte de la literatura popular catalana es troba adormit sota la col i amb una cistella. És una obra d’Efraïm Rodríguez, i mesura 84 x 95 x 95 cm.

L’objectiu d’aquesta peça és dinamitzar un espai de pas i transformar-lo en un indret per a la difusió de les arts plàstiques i de la literatura. I més, tenint en compte que l’escultura es troba a la plaça dedicada al gran divulgador de la literatura infantil en català, especialment a través de la cèlebre revista el Patufet.

Vora l’escultura hi ha un plafó que explica el conte del Patufet, amb il·lustracions de Pilarín Bayés.