Transformador del temps
Granollers

Plaça de Can Trullàs
    A la zona d'eixample de Granollers

Manel Batlle Mundet
    Ajuntament de Granollers
    Jordi Piñero Subirana

Escultura ubicada a la plaça de can Trullàs, obra de l’artista Manel Batlle. Es tracta d’una escultura de construcció. A partir de les deixes ferroses l’artista hi ha projectat una nova mirada i n’ha extret una forma inèdita. Mitjançant el procés creatiu, el treball de Batlle i la seva acció sobre la ferralla converteixen un material utilitzat en esquemes, estructures o suports de noves ideacions, les quals queden a l’abast de l’espectador perquè hi afegeixi significats. Els materials utilitzats són ferro i cuproniquel soldat i forjat. L’obra mesura 125 x 300 x 180 cm.

Manel Batlle i Mundet (Granollers, 1948 – Canovelles, 2012) en la seva última etapa va treballar sobretot amb el ferro. L’obra Transformador del temps ja s’havia col·locat temporalment a la plaça de can Trullàs amb motiu de d'una exposició que va promoure la Galeria A/B per la Festa Major de l'any 2000. Aquesta obra fou donada per la família a la ciutat de Granollers l’any 2017, quan es va col·locar definitivament en l’emplaçament actual.