Pintura mural A refugi
Granollers

    Vallès Oriental
    Carrer de la muralla (cantonada amb carrer de Catalunya).
    Emplaçament
    A la zona d'eixample de Granollers
    147

    Coordenades:

    41.60959
    2.2868
    440575
    4606677
    Número de fitxa
    08096 - 426
    Patrimoni moble
    Tipologia
    Element urbà
    Contemporani
    Segle
    XXI
    Any
    2018
    Cinta Vidal Agulló
    Estat de conservació
    Regular
    Pintura amb cert grau de degradació.
    Protecció
    Inexistent
    Inexistent
    Accés
    Fàcil
    Ornamental
    Titularitat
    Pública
    Ajuntament de Granollers
    Autoria de la fitxa
    Jordi Piñero Subirana
    Jordi Piñero Subirana

    Mural grafit, obra de l’artista Cinta Vidal que està situat a la paret mitgera d’una casa del carrer Muralla.

    S’inspira en el concepte de refugi, molt present a Granollers per l’impacte que van tenir els bombardejos durant la Guerra Civil. La intervenció artística fou el resultat d’un procés participatiu que va recollir les aportacions de la cinquantena de participants de l’activitat "A refugi!".

    Està firmat, al lateral dret.

    Art urbà

    Cinta Vidal Agulló és formada en un Grau Superior d’Il·lustració per l’Escola Massana. Als 16 anys va iniciar-se com a aprenent al Taller d’Escenografia Castells Planas de Santa Agnès de Malanyanes. Allà va aprendre l’ofici de pintar telons. Des de fa uns anys s’ha encaminat cap al món de la pintura i l’obra pròpia. El mural A refugi fou realitzat el novembre de 2018.

    Aquest mural forma part del projecte d’art urbà impulsat per l’Ajuntament de Granollers sota la denominació Murs que parlen. Es va iniciar l’any 2006 amb el propòsit de millorar el paisatge urbà a partir de la intervenció artística. Consisteix en la promoció d’intervencions muralistes en parets mitgeres de la ciutat per artistes d’abast internacional. El projecte desenvolupa una intervenció artística de gran format per any, de tal manera que se’n pugui dissenyar un projecte educatiu i comunitari. Per tant, és una proposta en clau educativa, cultural i comunitària que inclou activitats de participació, debats, etc., i en la qual hi participen escoles, centres oberts i entitats veïnals.

    Aquest mural es va inaugurar el 24 de novembre de 2018, el mateix dia que el mural “Educar en la memòria, educar per la Pau”, dedicat a la memòria dels bombardejos de la Guerra Civil i emplaçat al jardí del Centre de Cultura per la Pau de can Jonch.