Vinya del sense gorra
Mediona

En el vessant sud del turó de Can Sans.
    Emplaçament
    En el marge esquerre de la ctra. a San. Pere Sacarrera, molt a prop de Sant Joan de Mediona, BV-2136, a l’alçada del Km 4.5.
    470

41.47938
    1.61515
    384379
    4592901
    08122 - 633
    Prehistòric
    XV-XVII
    Possiblement arrasat per l'activitat agrícola i antròpica.
    Fitxa PAP07 del Catàleg de béns a protegir del POUM
    698 Inventari Patrimoni Arqueològic
    08121A050000190000WW
    Cristina Belmonte (iPAT Serveis Culturals)

Camps erms al sud de Can Sans, a mitja vessant del turó on les prospeccions realitzades als anys ‘80 van permetre la localització de diferents restes de cultura material de cronologia molt heterogènia. Es van recuperar fragments de sílex retocats abruptament, restes de teula o dolia de cronologia romana i ceràmica grisa medieval, vidrada en verd i manganès i vidrada en blau d’època moderna.

La manca d’una excavació arqueològica impedeix determinar quin tipus d’assentament i/o assentaments hi haurien a la zona. El conjunt més clar seria el medieval-modern, vinculat possiblement a Can Sans

S'hi ha localitzat material d'un ampli espectre cronològic.

Jaciment localitzat per Josep Gallart i Romeu, que va prospectar el territori als anys ’80 localitzant diferents restes ceràmiques a la zona.