Vinya del Catxo
Vilafranca del Penedès

Neolític
    Paleolític
    troballes superficials
    Pla d'ordenació urbanística municipal de 2003
    Jordi Montlló Bolart

Troballes realitzades en superfície en el sector esportiu del municipi, entre la pista poliesportiva i el Camí vell de la Bleda. És un sector de suau pendent i amb un potent substracte argilós que queda just a 150 m darrera les pistes d'atletisme. Hi ha molt poc material recuperat: una rascadora transversal sobre ascla, una rascadora amb denticulats, una punta sobre ascla, un ascla cortical retocada, denticulats, un nucli centrípet. També s'han recollit 8 nuclis, 32 nòduls i còdols (sílex, quars i quarsita), 1 pedra de fusell i dues destrals piquetejades.
    En general doncs, exceptuant la presència dels dos polimentats, estem davant una industria típicament mosteriana, i que com a tret comú té, en aquest cas, es dels talons plans.

Prospeccions realitzades per en Josep Gràcia i Giralt els anys1985-86.

GRÀCIA i GIRALT, Josep (1986). "El jaciment prehistòric de Cua de Lluert, Pacs", dins 3 de Vuit. núm. 217, 27 de juny de 1986. Vilafranca del Penedès, pàg. 17.