Veïnat de Sobirans
Arenys de Munt

Rial de Sobirans
    Pujant per la Riera d'Arenys després de la Rambla de l'Eixample rep el nom de Sobirans

Jordi Montlló Bolart

Conjunt de cases situades en el curs de la Riera de Sobirans, al voltant del Santuari de la Mare de Déu de Lourdes, al cantó solell de la riera. El nom de les cases que el formen són: cal Dimoni gros (can Lluiset), ca la Justa, can Janet, can Miquelet, can Batet, cal Ros (can Salses), can Quim, can Martori, can Tutó, can Pujol (ca la Pruneta), can Dents, can Comes (ca la Tona), can Valent, can Feliu (can Godino), can Tardell, can Cucut, can Colomer de Sobirans, can Mora.
    Algunes d'aquestes cases s'han individualitzat en fitxes, però la resta no. Generalmet es tracta de cases d'una arquitectura molt modesta, sense cap element destacable. Consten de planta baixa o planta baixa i primer pis, de planta rectangular i coberta de teules àrabs a dues aigües amb el carener paral·lel a la façana principal, orientades a la Riera de Sobirans, d'on es comuniquen a través de camins o rials.