Can Cornell
Arenys de Munt

Riera de Sobirans
    Pujant per la Riera de Sobirans, a l'alçada de les piscines a mà dreta.

BCIL (Pla General d'Arenys de Munt, 7/05/2003)
    Si: IPA núm. 8249
    Jordi Montlló Bolart

Masia de planta rectangular, consta de planta baixa i pis, amb la coberta de teules a dues vessants i el carener perpendicular a la façana. Portal de mig punt adovellat i finestra al seu costat amb la llinda recta. En el pis hi ha tres finestres amb els ampits, muntants i llindes de carreus de granit ben tallats; de llinda recta. A la llinda de la finestra central hi ha inscrita la data de 1642. A la façana posterior hi ha un balcó emmarcat amb pedra.
    Petita era al davant. A la dreta de la casa, seguint un corriol descendent, abans d'arribar als camps, trobem una font amb safareig de planta circular i una petita pica amb un galet de plom. Està datada de l'any 1725.

Els Cornell eren originaris de Sant Esteve de Palautordera i apareixen com a propietaris de la masia als inicis del segle XVIII. El nom ha perviscut com a motiu dels masovers.

Arxiu Parroquial d'Arenys. Llibre 2 de contractes, Inventari dels bens de Joan Corney, 8 de febrer de 1730, pàg. 185.
    CASALS i COLL, Gaspar (2006). Noms de lloc d'Arenys de Munt, a Fulls arenyencs de cultura, núm. 10, abril de 2006. Ajuntament d'Arenys de Munt, pàg.47.
    VIADER i CROUS, Montse (1986). Can Cornell (Arenys de Munt), a Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Barcelona, Inèdit.