Can Colomer de Sobirans
Arenys de Munt

XVI-XVII
    BCIL (Pla General d'Arenys de Munt, 7/05/2003)
    Si: IPA núm. 8250
    Immobiliària Gaudí, S.A
    Jordi Montlló Bolart

Masia de planta rectangular, consta de planta baixa i dos pisos, amb la coberta de teules a dues vessants i el carener perpendicular a la façana. Portal rodó adovellat i una finestra a cada costat amb la llinda recta. En el pis hi ha tres finestres, dues amb els ampits, muntants i llindes de carreus de granit ben tallats; de llinda recta. La tercera és d'estil gòtic tardà. En el pis superior hi ha tres finestres amb balconada, amb la barana de balustrada.
    Dins el pati hi ha la font que raja a un safareig; les fonts bibliogràfiques daten la font-safareig en 400 anys, segurament associat a la casa. La boca de la mina es troba darrera mateix del safareig. Té una petita era al davant.

El cognom Colomer és molt antic i estès a Arenys de Munt.

VIADER i CROUS, Montse (1986). Can Colomer (Arenys de Munt), a Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Barcelona, Inèdit.