Can Colomer de Sobirans
Arenys de Munt

  Maresme
  Camí Sobirans
  Emplaçament
  Entre Can Cornell i Can Mora

  Coordenades:

  41.61725
  2.52479
  460409
  4607390
  Número de fitxa
  08007-12
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Modern
  Segle
  XVI-XVII
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Legal
  BCIL (Pla General d'Arenys de Munt, 7/05/2003)
  Número inventari Generalitat i altres inventaris
  Si: IPA núm. 8250
  Accés
  Fàcil
  Residencial
  Titularitat
  Privada
  Immobiliària Gaudí, S.A
  Autoria de la fitxa
  Jordi Montlló Bolart

  Masia de planta rectangular, consta de planta baixa i dos pisos, amb la coberta de teules a dues vessants i el carener perpendicular a la façana. Portal rodó adovellat i una finestra a cada costat amb la llinda recta. En el pis hi ha tres finestres, dues amb els ampits, muntants i llindes de carreus de granit ben tallats; de llinda recta. La tercera és d'estil gòtic tardà. En el pis superior hi ha tres finestres amb balconada, amb la barana de balustrada.
  Dins el pati hi ha la font que raja a un safareig; les fonts bibliogràfiques daten la font-safareig en 400 anys, segurament associat a la casa. La boca de la mina es troba darrera mateix del safareig. Té una petita era al davant.

  El cognom Colomer és molt antic i estès a Arenys de Munt.

  CASALS i COLL, Gaspar (2006). Noms de lloc d'Arenys de Munt, a Fulls arenyencs de cultura, núm. 10, abril de 2006. Ajuntament d'Arenys de Munt, pàg.46.
  FONFRIA, C; OLLER, M. I RODRÍGUEZ, J.L. (1992). Les fonts naturals d'Arenys de Munt. Col·lecció La boia negra núm. 6. Col·lectiu pel Museu Arxiu d'Arenys de Munt, pàg. 29.
  VIADER i CROUS, Montse (1986). Can Colomer (Arenys de Munt), a Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Barcelona, Inèdit.