Hostal del Sol
Arenys de Munt

Sobre Can Jalpí
    Prendre el camí (Rial Hostal del Sol) que surt del Carrer Hostal del Sol.

Si: IPA núm. 8251
    Jordi Montlló Bolart

Masia de planta rectangular, consta de planta baixa, pis i golfes, i l'estructura és de planta basilical, amb el cos central més elevat. La coberta de teules a dues aigües. Porta principal d'arc de mig punt. Al damunt hi ha un balcó i dues finestres, una a cada costat.
    El safareig es troba passat el pati de la casa, tot seguint un corriol que fa baixada. Està datat de l'any 1792, segons la inscripció que es troba sota el galet, la pica és petita i rectangular.

Quan Montse Viader va fer l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya, va descriure la façana de l'Hostal del Sol amb esgrafiats. Aquests van desaparèixer en una desafortunada restauració de la masia, ara fa uns anys.

Antigament Can Llurià.

CASALS i COLL, Gaspar (2006). Noms de lloc d'Arenys de Munt, a Fulls arenyencs de cultura, núm. 10, abril de 2006. Ajuntament d'Arenys de Munt, pàg. 55.
    VIADER i CROUS, Montse (1986). Hostal del Sol (Arenys de Munt), a Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Barcelona, Inèdit.