Can Sala de Baix
Arenys de Munt

Carrer Enric Morera, 1 / Torrent d'en Puig

XVI-XVII
    BCIL (Pla General d'Arenys de Munt, 7/05/2003)
    Si: IPA núm. 8252
    Jordi Montlló Bolart

Masia de planta rectangular, consta de planta baixa i dos pisos, amb la coberta de teules a dues vessants i el carener perpendicular a la façana. Té dos cossos annexos a banda i banda, costen de planta baixa i pis i són de galeria porticada. No tenen tota la llargada de les façanes laterals. Les cantonades estan escairades amb pedra granítica ben treballada.
    Portal rodó adovellat i una finestra a cada costat amb la llinda recta. En el pis hi havia tres balcons convertits en finestres d'estil gòtic, la del mig és del tipus geminada amb arc lobulat. Al costat una altra finestra gòtica d'arc lobulat. En el segon pis o golfes, les obertures són de galeria catalana: tres petites obertures, una al costat de l'altra, de mig punt.
    Annexos a cada costat de la casa amb obertures porxades. Capella annexa molt restaurada.

Coneguda popularment com a Can Pruna.
    L'afrontació dels horts amb la riera de Sobirans era coneguda pels Alocs.

Formava part de les propietats de Can Sala o Can Sala de Dalt. Al segle XX va ser comprada per la família Mollfulleda que la va restaurar als anys 50 sota la direcció de l'arquitecte César Martinell.

CASALS i COLL, Gaspar (2006). Noms de lloc d'Arenys de Munt, a Fulls arenyencs de cultura, núm. 10, abril de 2006. Ajuntament d'Arenys de Munt, pàg. 51.
    VIADER i CROUS, Montse (1986). Can Sala de Baix (Arenys de Munt), a Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Barcelona, Inèdit.