Can Sala de Baix
Arenys de Munt

  Maresme
  Carrer Enric Morera, 1 / Torrent d'en Puig

  Coordenades:

  41.6057
  2.53827
  461525
  4606102
  Número de fitxa
  08007 - 14
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Modern
  Segle
  XVI-XVII
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Legal
  BCIL (Pla General d'Arenys de Munt, 7/05/2003)
  Número inventari Generalitat i altres inventaris
  Si: IPA núm. 8252
  Accés
  Fàcil
  Residencial
  Titularitat
  Privada
  Ref. cad.: 46601DG6016S
  Autoria de la fitxa
  Jordi Montlló Bolart

  Masia de planta rectangular, consta de planta baixa i dos pisos, amb la coberta de teules a dues vessants i el carener perpendicular a la façana. Té dos cossos annexos a banda i banda, costen de planta baixa i pis i són de galeria porticada. No tenen tota la llargada de les façanes laterals. Les cantonades estan escairades amb pedra granítica ben treballada.
  Portal rodó adovellat i una finestra a cada costat amb la llinda recta. En el pis hi havia tres balcons convertits en finestres d'estil gòtic, la del mig és del tipus geminada amb arc lobulat. Al costat una altra finestra gòtica d'arc lobulat. En el segon pis o golfes, les obertures són de galeria catalana: tres petites obertures, una al costat de l'altra, de mig punt.
  Annexos a cada costat de la casa amb obertures porxades. Capella annexa molt restaurada.

  Formava part de les propietats de Can Sala o Can Sala de Dalt. Al segle XX va ser comprada per la família Mollfulleda que la va restaurar als anys 50 sota la direcció de l'arquitecte César Martinell.

  CASALS i COLL, Gaspar (2006). Noms de lloc d'Arenys de Munt, a Fulls arenyencs de cultura, núm. 10, abril de 2006. Ajuntament d'Arenys de Munt, pàg. 51.
  VIADER i CROUS, Montse (1986). Can Sala de Baix (Arenys de Munt), a Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Barcelona, Inèdit.