Turó d'en Xaus
Vilassar de Dalt

Entre el Turó d'en Banús i el Turó d'en Xaus

la manca d'informació precisa no permet conèixer l'estat de conservació d'aquest jaciment.
    Pla Especial Patrimoni Arquitectònic i Ambiental de Vilassar de Dalt
    Jordi Montlló Bolart

A la fitxa de l'Inventari del Patrimoni Arqueològic de Catalunya i en el Catàleg municipal es parla de la troballa de dues o tres tombes, en data indeterminada, de les que no es conserva cap documentació. Les coordenades són només aproximatives, ja que es desconeix el lloc exacte de la troballa, però se situaria entre el camí de Ca l'Arcís i el de Cal Senyor, en la carena del Turó d'en Banús.
    Les tombes eren rectangulars i estaven fetes amb lloses, de forma semblant a les que hi ha prop del dolmen. Per tipologia podria tractar-se de tombes medievals, però no es pot descartar que siguin anteriors.

BALIL, A i RIPOLL, E. "Actividad arqueológica en Cataluña, durantelos años 1950 - 51; dins AEA XXV