Els Cups
Vilassar de Dalt

Planes de Can Boquet

Prehistòric
    notícia no contrastada
    Pla Especial Patrimoni Arquitectònic i Ambiental de Vilassar de Dalt
    Jordi Montlló Bolart

El Pla especial del Patrimoni Arquitectònic i Ambiental de Vilassar de Dalt situa en aquest indret una àrea d'expectativa arqueològica però no s'especifica cap troballa concreta en aquest punt, tot i que està envoltat de jaciments prehistòrics.
    L'any 2008, amb la revisió de la carta arqueològica per part del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, no es va incorporar com a jaciment arqueològic.

La troballa de material ceràmic i lític d'època prehistòrica en tota aquesta àrea és normal i freqüent i cal relacionar-ho amb les diferents coves-enterrament que s'han documentat, com la Cova de la Granota, la Cova d'en Pau, la Cova d'en Joan, els Rocs d'en Sardinyà entre d'altres.

AA.VV. (1982) "L'arqueologia a Catalunya, avui". Catàleg de l'exposició. Barcelona. pp.38-39
    AA.VV (2006). El fons arqueològic del Museu Arxiu de Vilassar de Dalt. Textos de l'exposició. Museu Arxiu de Vilassar de Dalt.
    ÁLVAREZ, J. (1980). "El poblament prehistòric de la Vall de Sant Mateu" dins Premià Informa, núm.6. Premià de Mar. pp. 21-23.
    BALLDELLOU, V. (1972). "El yacimiento prehistòrico del Roc d'en Sardinyà (Sant Genís de Vilassar, Barcelona)" dins Pyrenae núm. 8. pp. 41-52.
    CUYÀS, Josep Maria. (1976). Història de Badalona. Vol. II, p.65
    LLEONART, R. (1976). "El Maresme durant l'Eneolític", dins Miscel·lànies Arqueològiques de Mataró i el Maresme. Mataró. pp.11 - 12.
    MARCET, R. (1981). "El Neolític Antic (Cardial-Epicardial) a Catalunya", dins El Neolític a Cataluña. Taula Rodona de Montserrat. pp.25-26.
    MONTLLÓ, Jordi i COLL, Ramon. (1989). "Síntesi arqueològica de Teià. Conclusions generals", dins Butlletí Informatiu Local, secció Temps Passat, núm. 27. Ajuntament de Teià. Febrer, p.9.
    MONTLLÓ, Jordi i BOSCH, Laura (2008) Inventari del patrimoni arqueològic del Parc de la serralada litoral, Fitxa núm. 067.
    RIBAS, Marià (1964). Els origens de Mataró. Caixa d'Estalvis de Mataró. p.26.
    UBACH, Pau (1994): Memòries etno-arqueològiques. Vilassar de Dalt, 1934-1993. 6.000 anys d'història en el Maresme. L'Aixernador. Argentona.