Turó de Sant Antoni
Santa Coloma de Cervelló

Montpedrós

III-I aC
    No hi ha prou elements per establir-ho.
    Xavier Bermúdez (iPAT Serveis Culturals)

La muntanya de Sant Antoni, amb un màxim de 351,8 m d'altitud, és el punt més elevat del terme municipal de Santa Coloma de Cervelló, i domina un extens territori al seu voltant. Aquest fet, junt amb la disponibilitat d'espai al capdamunt on establir-se, hi ha atret els humans a assentar-s'hi en diverses ocasions. Aquest fet resulta evident amb el castell medieval de Montpedrós (a partir del segle XIII anomenat Castell Nou de Cervelló), però prèviament ja hi havia hagut un assentament iber.
    Si bé a la plataforma superior de la muntanya el castell sembla haver arrasat l'estratigrafia més antiga, als vessants s'hi troben grans quantitats de ceràmica ibèrica. No obstant, la manca d'una intervenció arqueològica amb metodologia científica no fa possible escatir la morfologia i cronologia exacta d'aquest jaciment iber.

També conegut com a Montpedrós.