Turó de Can Ximpics
Castellfollit del Boix

Carrer de les escoles. Nucli de Castellfollit del Boix

s. II-IV aC
    Ajuntament de Castellfollit del Boix. Pl. Ajuntament, s/n, 08255 Castellfollit del Boix
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP.

El solar situat a la banda nord de l’escola pública de Castellfollit de Boix, al carrer de les escoles del nucli de Castellfollit de Boix s’hi van localitzar diverses restes arqueològiques situades cronològicament en època ibèrica. L’any 2008 es va dur a terme una intervenció arqueològica al solar de Can Ximpics que va consistir en la realització d’11 sondejos que van permetre delimitar una àrea d’uns 600 m2 amb restes de material ceràmic i un conjunt de cinc murs associats. Actualment el solar resta com un espai enjardinat.

Van realitzat actuacions d’aficionats. A finals de la dècada de 1970 J.Tous, metres de Castellfollit del Boix, va excavar algunes restes que posteriorment van ser reblertes. La intervenció va permetre identificar algunes estructures muraries i fragments de ceràmica àtica, ibèrica i campaniana.

DAURA, A; GALOBART, J; PIÑERO, J. L'arqueologia al Bages. Manresa: Centre d'Estudis Bagencs, 1995.

Inventari del Patrimoni Cultural Immoble de Catalunya. Patrimoni Arqueològic i paleontològic del terme municipal de Castellfollit del Boix. Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació. Generalitat de Catalunya.