Trumferes de La Call
Vallcebre

La Call, Belians
    Al centre de Vallcebre, trencall a l'esquerra direcció Belians i després direcció La Call.

XVII-XIX
    Anna Junyent Traserra

Conjunt de dues trumferes situades al peu del camí de La Call, just a tocar de la casa. Els forats estan coberts amb terra i només es veu el forat de sota, però la seva forma es pot distingir perfectament. N'hi ha una de més gran i l'altre és més petita.

Les trumferes són unes construccions de pedra i morter que servien per guardar i conservar les patates. Tenen una forma arrodonida i gairebé mai fan més de 1'5 d'alçada. Es cobrien de terra per aïllar-les i garantir una millor conservació. Tenen un forat superior per on s'hi tiraven els trumfos i un d'inferior per on s'extreien. Es troben a prop de les cases i camps i són un element molt característic dels pobles d'alta muntanya, com és el cas de Vallcebre. Tot i que la majoria estan abandonades, van ser molt utilitzades fins fa pocs anys.