Trumfera prop Barraca de Cal Tiet
Vallcebre

La Collada

OPC - María del Agua Cortés Elía

Trumfera construïda en el marge, mig tapada amb vegetació. Llinda plana de 60cmx20cm, entrada estreta de 44cm d'amplada. Tercera de les trumferes prop de la barraca de Cal Tiet, al costat de la qual hi ha també una trumfera. La entrada de la trumfera està tapada amb vegetació però la trumfera està intacte. Zona de camps grans, feixes i marges de paret seca a 1350m d'altitud. Accés fàcil a peu des de la pista de terra entre Vallcebre i Maçaners per la Barceloneta

La trumfera és una construcció de pedra seca, de diferents mides i formes però gairebé sempre amb un forat en la part superior per entrar les patates i una porta baixa i petita orientada al nord per treure-les. Les trumferes es troben en tot el municipi tant al costat de les cases com en indrets lluny de les cases més properes. El conreu de la patata s'inicia a Vallcebre als finals del segle XVIII.