Truitada
Vallcebre

Parc dels Roures (darrere Ajuntament)
    Agafant la B-401 arribem a Vallcebre i el trobem a mà dreta, just darrere l'Ajuntament.

Anna Junyent Traserra

La truitada es celebra el tercer diumenge després de Pasqua al Parc dels Roures. És un berenar popular on hi ha música i es reparteix un entrepà de truita a tots els assistents. És un acte completament gratuït, ja que es financïa amb els ous i aportacions que els Caramellaires de Vallcebre recullen durant la cantada de les Caramelles.

Ja des de temps immemorials, amb els ous recollits durant les Caremelles, el següent diumenge de Pasqua, es feia la truitada. La truitada s'acostumava a fer a la tarda i era un punt de trobada i reunió de tots els habitants del municipi. A Vallcebre, des de fa uns quants anys, la festa es celebra al cap de tres diumenges de Pasqua i es fa perquè no coincideixi amb altres festes i aplecs que celebren els pobles veïns per aquelles dates. Tot i així, algun any la data pot variar.

Programes de Caremelles de Vallcebre.