Trinxera de la Font
Lluçà

Sector sud del terme municipal
    A 1450 metres per pista forestal de la carretera BV-4341, punt quilomètric 13'300.

Únicament es conserva una rasa en zig-zag.
    Jordi Compte i Marta Homs

La trinxera de la Font està situada a la vessant solella del serrat de la Fenosa, al sud del Verdaguer i a l'est de Miralles.
    Es tracta d'una petita esplanada situada en un punt elevat del serrat de la Fenosa, dominant part de les valls de la riera Lluçanès i del rec de Miralles, tot i que actualment diversos arbres tapen parcialment la vista. En aquesta petita esplanada, parcialment ocupada per pins, es conserva una rasa en zig-zag d'uns 20 metres de llargada, amb una profunditat aproximada de 50 centímetres, tot i que totalment coberta d'herba. La trinxera té una amplada al voltant dels 60 centímetres i segueix un dibuix força regular en zig-zag amb trams rectes d'entre un metre i mig i dos metres.