Torrent de Puigcúgol
Mediona

Està molt arrasat.
    Fitxa PAP19 del Catàleg de béns a protegir
    3984 Inventari Patrimoni Arqueològic
    Cristina Belmonte (iPAT Serveis Culturals)

Al nord del torrent de Puigcúgol, en uns camps de cultiu i una zona boscosa hi ha evidències d’un jaciment on s'ha recuperat indústria lítica amb materials de dos moments diferenciats, un epipaleolític antic microlaminar i l’altre del neolític final.

La diferència cronològica entre ambdós períodes, i la manca d’altres restes de cultura material impedeix afirmar si hi va haver continuïtat en la ocupació.

De l’Epipaleolític antic es van recuperar microburins, lamines, elements de falç i cinc fragments de destral.

Pel neolític avançat hi ha destral polides, ascles amb retocs simples, un parell de petxines i  un possible polidor..

En cap dels casos s’han localitzat restes d’habitat i el materials es troben dispersos.

Prospectat a finals dels anys ’80 del segle XX per Josep Gallart qui recupera fragments d’indústria lítica de dos períodes diferents.