Goig del Sant Crist de Mediona
Mediona

Església de Santa Maria del Castell de Mediona
    Castell de Mediona

Música i dansa
    Cristina Belmonte (iPAT Serveis Culturals)

Goigs amb la capçalera "Goigs del Sant Chisto que se venera en la Iglesia parroquial de Mediona. Bisbat de Barcelona”. A la part superior i partint el text del títol en dos hi ha un gravat que representa al Jesucrist a la creu amb Maria Magdalena als peus, i el que semblaria l’església i el castell al fons. A banda i banda hi ha dos grans gerros amb florons.

El text, a tres columnes consta de 13 estrofes sense especificar quina és la tornada. S’hi parla de la llegenda i la devoció de la contrada. Al peu hi ha una pregària en llatí i la data d’impressió: Barcelona, en la estampa de Pere Maymó, al carrer de Sant Domingo. Any 1821.

L’orla que envolta tota la composició representa un marc de fusta.

Hi ha una edició, patrocinada per la família Ginoles, a la memòria de Quinti Gili Sardà, de l’any 1940