Torrent de Pegueres
Castellbisbal

  Vallès Occidental
  Terme de Castellbisbal. Torrent de Pegueres (08755 Castellbisbal)
  Emplaçament
  Des de Can Coromines. El camí és el mateix curs del torrent.

  Coordenades:

  41.48898
  1.97615
  414532
  4593547
  Número de fitxa
  08054-160
  Patrimoni natural
  Tipologia
  Zona d'interès
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Inexistent
  Accés
  Fàcil
  Social
  Titularitat
  Pública
  ACA. (Agència Catalana de l'Aigua. c/ Provença, 204-208, 08036 Barcelona)
  Autoria de la fitxa
  Raquel Valdenebro Manrique

  Torrent que recorre el terme de Castellbisbal en sentit Est - Oest, fins al riu Llobregat. A mig tram del curs fluvial se li afegeix el cabal d'una branca del torrent que rep el nom de torrent de Ca n'Elies, per la proximitat a la casa del mateix nom. En aquest tram de torrent es troba el Salt de la Botzegada. Tot i baixar sec durant molts períodes de l'any, es tracta d'un curs important d'aigua responsable de les característiques formes de relleu en forma de congost. Durant el temps que és sec el curs es converteix en el camí que s'utilitza per recórrer el congost. Es tracta d'un camí d'uns 3 metres d'amplada. La vegetació de la llera es troba formada per canyes i matolls, ja que el fet de trobar-se sec i convertit en camí ha fet desaparèixer la típica vegetació de ribera.

  El camí que permet l'accés al torrent és el mateix torrent que històricament s'ha utilitzat com a camí en els períodes en els quals no baixava aigua. Actualment el torrent és netejat amb una màquina per tal de facilitar el pas de vehicles i persones.

  El torrent de Pegueres ha estat un dels més utilitzats per la població de Castellbisbal, aprofitant les lleres i plans situats als marges per ubicar-hi horts i sínies. Actualment encara s'aprofiten alguns trams en la seva part baixa.

  MATEU MIRÓ J. (1991) El meu poble. Ajuntament de Castellbisbal.