Salt de la Botzegada
Castellbisbal

Terme de Castellbisbal. Torrent de Pegueres (08755 Castellbisbal)
    Al torrent del Pegueres, al peu del camí de Ca n'Oliveró cal desviar-se pel torrent de Ca n'Elies

ACA. (Agència Catalana de l'Aigua. c/ Provença, 204-208, 08036 Barcelona)
    Raquel Valdenebro Manrique

Salt d'aigua situat en un dels brancals del Torrent de Pegueres, concretament al ramal del torrent anomenat de Ca n'Elies. Discorre per un terreny de característiques argiloses, on l'aigua ha anat erosionant el terreny fins a formar el toll. El salt, de 3 o 4 m d'alçada, cau en una bassa, on s'ha desenvolupat una vegetació bàsicament de canyes. Du aigua tot l'any, tot i que el volum varia depenent de l'estació.

Apareix al llistat d'elements del POUM amb el núm. C.04

El ramal de Ca n'Elies, en el qual es troba incert el Salt de la Botzegada era conegut antigament com el torrent de l'Embotzegada, en relació segurament al salt. El nom de Botzegada segurament es correspon a la forma moderna d'anomenar-lo.

MATEU MIRÓ J. (1991) El meu poble. Ajuntament de Castellbisbal.