Torrent de l'Albiol
Sant Julià de Cerdanyola

Ajuntament de Sant Julià de Cerdanyola
    María del Agua Cortés Elía. OPC

El torrent de l'Albiol és un dels dos cursos d'aigua que travessen el terme, junt al torrent de la font del Castell o Torrentera. El torrent inicia les seves aigües al Serrat del Gall i segueix fins a la font del Bullidor, allà es va canalitzar per tal de portar aigua al poble. Desaigua al Llobregat al terme de Guardiola.
    El torrent de l'Abaiol està canalitzat i desviat cap al poble des de la font del Bullidor i baixa des del cap del Grau; les seves aigües s'utilitzen per regar els horts que es troben a la zona de la Creu. El conreu dels horts és una activitat familiar i d'autoconsum majoritàriament. Són parcel·les petites que es treballen manualment.

El topònim Abaiol referent al torrent el trobem de dues formes: Abaiol o Albiol, que s'utilitzen de forma indistinta.