Torrent Caballé
Sant Martí de Tous

Camps d'ametllers de la zona de La Devesa. Al sud del nucli urbà.
    Camí de Tous a l'Aubareda, a l'extrem nord de l'àrea coneguda com La Devesa.

Prehistòric
    Regular
    No s'ha efectuat cap intervenció arqueològica, per tant, es desconeix l'estat de conservació del jaciment
    08226A007000140000AB
    Núria Cabañas

Es tracta d'un indret on afloren restes de talla lítica sobre sílex de color blanc opac. En motiu de la revisió de la Carta Arqueològica de Sant Martí de Tous que es du a terme el març de 2016 es visita la zona, ja que l'afeccionat local Vicenç Guinart ens informa de la presència de material arqueològic a nivell superficial. Durant la vista a l'indret no s'observa cap estructura, però sí diverses peces de sílex. Recollim cinc nuclis de sílex i una ascla. No s'ha distingit cap element que permeti precisar la cronologia del possible taller.

Altres noms: Solà Roig, La Devesa

PUJOL, A. (2016). Sant Martí de Tous. Revisió de l'inventari arqueològic i estudi del poblament des de la Prehistòria fins a l'Edat Mitjana. Diputació de Barcelona