El Maset
Sant Martí de Tous

Feixa de Pisana. A l'oest del nucli urbà.
    Camí de la Font de Fiol

Edats dels Metalls
    Regular
    No s'ha efectuat cap intervenció arqueològica, per tant, es desconeix l'estat de conservació del jaciment
    08226A010000490000AQ
    Núria Cabañas

Jaciment situat a mitja alçada del vessant est d'una elevació que és travessada pel camí que condueix des de la carretera de Sant Martí de Tous- Bellprat a la Font de Fiol. Per arribar al punt exacte cal seguir la pista forestal uns 300m des de que s'abandona la via asfaltada.
    Durant la revisió de la Carta Arqueològica de Sant Martí de Tous que es du a terme el març de 2016 es visita la zona, ja que diversos afeccionats locals diuen haver recuperat de l'indret material ceràmic i una pedra de molí (aquesta última pertanyent a la col·lecció particular de Vicenç Guinart). Durant la vista es recupera un únic fragment de ceràmica comuna ibèrica a
    l'extrem nord del camp de major alçada (costat esquerre del camí), i diversos fragments de ceràmica a mà en el camp d'ametllers situat a la dreta de la via. Un dels fragments de ceràmica a mà presenta un acabat pentinat molt tènue i un cordó, també desgastat. A partir del material recuperat es fa difícil discernir la naturalesa de l'ocupació. A excepció de la ceràmica comuna ibèrica localitzada a la part superior del promontori i que podria ser indici d'una ocupació de l'Ibèric Ple o Època iberoromana; la decoració pentinada de la ceràmica a mà no és representativa d'un període concret, i podria abastar des del Neolític fins al Bronze Final – Primera Edat del Ferro, si bé l'aspecte d'alguns dels fragments apuntarien a l'Edat del Bronze.

Altres noms: El Filol

PUJOL, A. (2016). Sant Martí de Tous. Revisió de l'inventari arqueològic i estudi del poblament des de la Prehistòria fins a l'Edat Mitjana. Diputació de Barcelona