Torre Serra
Matadepera

Carrer de Josep Porcar, 27

Joaquim Manic
    Protecció Documental (Número 27 del Catàleg de Béns del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal).
    Jordi Montlló Bolart

Torre als quatre vents envoltada de jardí. És de planta rectangular i consta de planta baixa, pis i golfes imitant la tipologia constructiva d’una masia del tipus basilical, però predominant la verticalitat. La coberta és a dues aigües en el cos central, amb carener perpendicular a la façana principal i en els cossos laterals és a un únic vessant.

La façana es distribueix simètricament a partir de tres eixos de verticalitat definits per les obertures. A la planta baixa, la porta d’accés com a l’eix central i dues finestres reixades als laterals. A la planta pis, es distribueixen tres finestres amb porticons de llibret de fusta. A les golfes hi trobem una obertura geminada amb arcs de mig punt.

El parament consisteix en un arrebossat llis i sense pintar. Només destaca l’emmarcament de pedra granítica de la porta d’accés amb arc de mig punt. A la falsa clau hi ha gravat l’any 1934 i una creu. Al damunt hi ha un plafó ceràmic (3 x 4) amb una reproducció del quadre de Murillo amb el tema del bon pastor.

Una tanca feta de maons amb una composició geomètrica en vertical que permet el pas de la llum i reixa forjada delimita la separació amb la via pública.

Fa cantonada amb un dels passos històrics de la riera de Les Arenes, l’anomenat baixador d’en Tomaset.

Projecte de Joaquim Manic de l’any 1933.