Torre Onandia
Matadepera

Carrer d’Àngel Guimerà, 77 cantonada amb el carrer de Josep Valls, 4

Bo
    Les reformes principals, iniciades ja els anys quaranta, s'han realitzat a l'interior i en la marquesina posterior. També s'efectuà una obertura en la tanca del carrer d'Àngel Guimerà per tal d'accedir a la cotxera.
    Protecció Parcial (Número 36 del Catàleg de Béns del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal).
    Si (IPA)
    8861102DG1086S0001WQ
    Jordi Montlló Bolart

Torre als quatre vents envoltada de jardí, ubicada a la cantonada dels carrers d’Àngel Guimerà i de Josep Valls, on té l’entrada principal.

És de planta rectangular i consta de planta baixa, pis i altell, amb un cos central més elevat, com si fos un mirador però que sobresurt molt poc. La coberta de teula àrab, és a dues aigües amb el carener perpendicular a la façana principal. El petit mirador també té la coberta a dues aigües però el carener és transversal al carener principal. Acaba en un ràfec amb motllura simple, cobert per teula plana lleugerament inclinada de ceràmica vidriada de color grana, hi  dibuixa un marc visible des de l'exterior. La façana principal i la posterior presenten marquesina o porxo d'accés. La nord amb dues columnes d'estil historicista jòniques. La coberta plana de la marquesina posterior serveix també de terrassa, suportada per columnes de secció quadrada amb arc carpanell. Presenta barana  balustrada. El tractament dels materials el cromatisme presenten una extraordinària homogeneïtat.

Es tracta d’una torre d'estiueig de la primera meitat del segle xx. Testimoni d'un primer moment de l'eixample urbà cap el nord.