Torre mirador del Parc Usart
Sant Feliu de Codines

Parc Usart

Ajuntament de Sant Feliu de Codines. Pl. Josep Umbert Ventura, 2
    Marta Lloret Blackburn-Antequem, S.L.

La torre mirador és una construcció ubicada en un extrem del Parc Usart, des de la qual hi ha àmplies vistes sobre la contrada. El mirador consta de dos pisos, al primer s’hi accedeix amb una àmplia escala d’obra, al segon, s’hi havia de pujar per una estreta escala de fusta que amb el temps es va retirar per inestable.

Actualment, és una estructura de planta rectangular i dos nivells que està coronada per una terrassa no transitable. Els murs són d'obra vista revestits amb morter i estan oberts per les seves quatre cares, amb pilars d'obra vista, igual que els forjats, que també presenten ceràmica decorativa. La part superior està coronada per una barana de maó.

En un costat es conserva un plafó amb la inscripcició: "REFET L'ANY 1982" i a l'altre "TU QUE PASSEGES / GUARDA LES FLORS".

Part de la informació històrica ha estat facilitada pel Sr. Francesc Garriga.

El mirador fou inaugurat el dia 1 d'abril de 1918. Segons el Llibre d’Honors de Nicolau Usart i Furriol, l’inspirador de la “Miranda” va ser en Tomàs Puigdomènech i Sunyer, pare d’en Joan i en Lluis Puigdomènech i Passarell.