Torre Jaume Rocabert
Matadepera

Carrer de Josep Porcar, 29

Melcior Viñals
    Protecció Parcial (Número 28 del Catàleg de Béns del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal).
    Si (IPA)
    Jordi Montlló Bolart

Torre als quatre vents envoltada de jardí amb la façana principal al carrer de Josep Porcar. El projecte original constava de planta baixa, semisoterrani i altell. Posteriorment ha patit alguna transformació, que va tancar el porxo de la façana principal, s’afegí volum a la part posterior, es redistribuí tot l’interior i es modificaren algunes obertures de la façana.

La coberta és composta, adaptada als diferents volums dels cossos, però destaca el capcer troncat o coberta holandesa originària i el ràfec acabat en barbacana de fusta.

En el solar veí, que correspon al número 31, hi havia una torre de la mateixa promoció de Jaume Rocabert, que als anys 60 del segle XX també patí modificacions, amb importants augments volumètrics, com una torre per encabir-hi un dipòsit d’aigua i un porxo. També formava part del Catàleg de Béns a protegir, però La Comissió Territorial d’Urbanisme de Barcelona el dia 02/10/2013 ha aprovat definitivament la Modificació del Pla d’ordenació urbanística municipal (MP-POUM-2013.01), i ha donat conformitat al seu text refós el dia 06/11/2013. Per la seva banda, el conseller de Territori i Sostenibilitat ha aprovat definitivament en data 13/12/2013 els epígrafs de la Modificació que són de la seva competència. L’anunci corresponent s’ha publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya núm. 6573 de 03/03/2014, amb rectificació al DOGC núm. 6579 de 11/03/2014.

Aquesta torre forma part d’una promoció de Jaume Rocabert. El projecte és obra de Melcior Viñals. L’any 1988/89 patí modificacions puntuals.