Torre J. Garriga
Matadepera

Carrer d’Àngel Guimerà, 36

Joaquim Manic
    Protecció Parcial (Número 39 del Catàleg de Béns del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal).
    Si (IPA)
    Jordi Montlló Bolart

Torre als quatre vents de planta quadrangular envoltada de jardí que consta de planta baixa, planta pis i mirador central. La coberta és de teules àrabs a quatre vessants composta, acabada amb ràfec de voladís amb permòdols prefabricats. Presenta teules vidriades en els careners o arestes.

De les obertures en destaquen el porxo i la marquesina, ambdós amb columnes d'estil historicista jòniques. Les façanes estan arrebossades en la seva totalitat i mostren motllures d'ornament. De la torre mirador destaquen els tres finestrals per façana. La marquesina de la façana principal, sud, suporta un balcó amb balustrada. A la façana de llevant també s'hi ubica una terrassa amb balustrada. La torre, cantonera, té un extens jardí i tanca amb paredat de pedra calcària.

Destaca una fornícula a la façana sud-oest amb una imatge de la Mare de Déu de Montserrat.

És un altre exemple de casa d'estiueig de mitjans del segle xx, moment en que s'urbanitza el carrer d'Àngel Guimerà. Moment que marcarà un canvi en la manera d'entendre la urbanització i característiques constructives a Matadepera, en el qual s'abandonarà un cert racionalisme per avançar vers una idea més monumentalista.