Torre F Ballbè
Matadepera

Camí de la Font de la Tartana, 1

Josep Vila Juanico
    Protecció Parcial (Número 30 del Catàleg de Béns del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal).
    Si (IPA)
    Jordi Montlló Bolart

Torre de planta quadrangular amb cos central que sobresurt però no gaire. La coberta és de teules àrabs a quatre aigües, però composta alhora per diferents nivells.

A les façanes domina el pla i les línies horitzontals, tant en les obertures com en el tractament dels elements decoratius, marcs, ampits i  les motllures perimetrals. Destaquem la unitat del tractament de les façanes refermada per  la textura de la superfície, arrebossada en la seva totalitat, i per l' harmonia cromàtica del conjunt. Mostren unitat també els elements més distants, com són el garatge i la tanca exterior.

L'espai del jardí, envolta la torre, i la seva composició s'adequa de manera notable a l'estil  del conjunt de l'edificació.

Es tracta d’una torre d'estiueig del primer terç del segle xx. Testimoni d'un primer moment de l'eixample urbà cap el nord .