Torre Eduard Noguera
Matadepera

La Muntanyeta

Federico Viñals
    Protecció Parcial (Número 43 del Catàleg de Béns del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal).
    Si (IPA)
    Jordi Montlló Bolart

Torre als quatre vents situada en una finca amb certa pendent a la cantonada dels carrers de Josep Pla i Poeta Maragall. La seva planta és rectangular, però té adossat un mirador de planta quadrada a l’escaire  sud-est, fent un angle obert amb el cos principal.

El cos principal és de planta baixa i dos pisos, mentre que el mirador és de planta baixa i tres pisos. La coberta del primer és a dues aigües, amb el carener paral·lel a la façana principal, orientada a migdia. La coberta del mirador és piramidal. Totes les cobertes finalitzen amb un ràfec de voladís amb permòdols. De la façana de llevant del mirador, surt una petita terrassa.

Les façanes  estan arrebossades en la seva totalitat i pintades de blanc. Destaca el porxo que sustenta una àmplia terrassa a l’alçada de la primera planta. I un rellotge de sol.

La tanca de la finca és amb paredat de calcària i té una entrada per vehicles amb coberta de teules.

La torre té un extens jardí que s'integra i mimetitza en el paisatge del turó de la Muntanyeta.

Torre d’estiueig de mitjans del segle XX, moment de màxima expansió d’una ocupació intensiva i especulativa del territori.

Arxiu Municipal de Matadepera 1942 /682 /5