Torre Raventós
Matadepera

Carrer Escuder, 8
    La Muntanyeta

Luís Maria Albín
    Protecció Documental (Número 41 del Catàleg de Béns del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal).
    Jordi Montlló Bolart

Torre als quatre vents i envoltada de jardí. És de planta quadrangular composta de diferents cossos a diferents alçades i amb coberta pròpia. Destaca el cos del mirador de planta baixa i dos pisos, amb coberta de teules àrabs piramidal amb ràfec de voladís, amb permòdols i barbacana. Destaquen els tres finestrals amb arc escarser.

Hi ha dos cossos més annexes de planta baixa i pis units per una terrassa a l’alçada de la planta pis, aixecada damunt arcades d’arc escarser. Les cobertes són compostes, també de teules àrabs i seguint el mateix tipus de ràfec de voladís que el mirador.

De les obertures en destaquen  la petita marquesina en l'entrada principal.   Les façanes són arrebossades en la seva totalitat. Les finestres de la resta de l'edifici mostren brancals d'obra vista.

Torre d’estiueig de mitjans del segle XX, en un moment de màxima expansió d’un model territorial depredador del territori.