Torre del Carç
Sant Pere de Ribes

National Monument Record
    Defensa
    BCIN. Decret 571/63 del Ministeri d'Educació.
    Marta Lloret Blackburn - Antequem, S.L.

Torre de defensa adossada a la façana de xaloc de la masia del Carç, situada al sud del nucli de Ribes. És de planta quadrangular i consta de tres nivells d'alçat. Està rematada per una filada de merlets esglaonats, que es combinen amb merlets d'obra acabats amb rajola ceràmica decorativa. La coberta és plana i desaigua a través de tres gàrgoles situades a la façana de migdia. El revestiment dels murs es manté arrebossat.

No s'hi ha pogut accedir.

El lloc del Carç està documentat a la zona des del segle XIII, quan apareix vinculat al Castell de Ribes. L'any 1333 el nom Carcium figura dins de la carta de franquesa del nucli de Puigmoltó. Al cadastre de l'any 1764 hi figura un tal D. Almirall dels Cars. Més endavant, tal com consta en el llibre d'Apeo de l'any 1847, pertanyia al vilanoví Manel Almirall. Aquest va deixar escrit que la torre devia ser construïda entorn el segle XV.

CATALÀ, P. (1990). Els Castells Catalans. Barcelona: Rafel Dalmau. DIVERSOS AUTORS (1991). Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. El Baix Penedès. El Garraf. Barcelona: Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.