Torre de la Muralla
Calaf

XIV-XVI
    National Monument Record
    Defensa
    Jordi Seró i Ferrer. IN SITU Patrimoni i Turisme

La torre es troba adossada al mur est de l'hospital i al portal de l'hospital. És una torre de planta quadrada, de pedra, construïda amb carreus irregulars disposats horitzontalment, amb finestres petites i espitlleres. Es recolza pel sector del carrer Xuriguera amb la mateixa orografia, i pel sector del carrer del Carme per un contrafort que s'adapta a la perfecció al terreny. Presenta quatre nivells diferents i culmina la torre una coberta a doble vessant ( nord-sud) amb teula, afegida amb posterioritat.

Formava part de les antigues muralles de Calaf. . Fa uns anys, sota aquesta torre hi havia l'escorxador, que fins fa poc temps a sobre la porta encara s'hi podia llegir: "MATADERO". Actualment, des de l'11 de setembre de 2007, podem trobar-hi el local dels Geganters de Calaf on es guarden els gegants i capgrossos del poble.

ARQUEOANOIA, S.L.. Memòria històrico-constructiva dels edificis de l'antic hospital de Calaf.