Torre de Ca l'Arnau
Malgrat de Mar

Joan Amigó i Barriga
    BCIL. 4981-I. Aprovació definitiva comissió urbanisme 13/07/2005
    Ajuntament de Malgrat. Carrer del Carme, 30. 08380 Malgrat de Mar
    Marta Lloret Blackburn- Antequem, S.L.

Casa construïda formant cantonada entre els carrers Bellaire i Passada. És un edifici aïllat de planta rectangular constituïda per diversos cossos, de planta baixa i pis. Presenta una singular coberta composta de diversos vessants i nivells, entre els que s'intercalen terrasses transitables. S'hi accedeix per una entrada porxada situada a l'angle de gregal, oberta amb tres pòrtics d'arc mixtilini que descansen sobre pilars de pedra decorats amb motius vegetals. Sobre d'aquesta hi ha una coberta a mode de marquesina acabada amb teules vidriades, sota la qual hi ha un esgrafiat amb motius florals. El cos central té diverses finestres d'arc pla arrebossat i està caracteritzat per un ràfec de notable voladís acabat amb cabirons. A l'altre extrem hi ha un cos d'un sol nivell amb la part superior habilitada com a terrassa transitable. La part posterior està definida per un cos longitudinal amb finestres d'arc pla arrebossat a la planta baixa i d'arc escarser al pis, amb un capcer sinuós rematat amb ceràmica vidriada a cada extrem. El tractament exterior dels murs és arrebossat i pintat, amb un sòcol de pedra.

Va ser construïda vers l'any 1914 per encàrrec de Joan Arnau Majoral a l'arquitecte Joan Amigó, en el lloc que ocupava l'antiga casa de Can Pedrell, coneguda popularment com la casa del Sant Crist. La casa va estar en mans de la mateixa família fins que fou venuda a Pere Puig i Neus Ros l'any 1979. L'any 1997 fou adquirida per l'Ajuntament de Malgrat de Mar que després de restaurar-la hi habilità l'Escola de Música. El jardí de la torre fou convertit en plaça.

Inventari del Patrimoni Cultural Immoble de Catalunya. Patrimoni Arquitectònic. Malgrat de Mar (Maresme). Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació. Generalitat de Catalunya.