Creu d'en Sarrà
Malgrat de Mar

Rotonda del C. de Girona i l'Av. De Joaquima de Verduna

Ajuntament de Malgrat. Carrer del Carme, 30. 08380 Malgrat de Mar
    Marta Lloret Blackburn- Antequem, S.L.

Creu situada dins la rotonda del carrer Girona. És una creu llatina de metall fixada sobre un monòlit rectangular de pedra. Els braços i la base de la creu presenten terminacions obertes. El monòlit està inscrit per les dues cares: DESGRACIA DEL SEÑOR RAMON SARRA DIA 2 DE DESEMBRE 1849" i "MURIO D UNA DSGRAFIA EN ESTE SITIP EL DR DON RAMON SARRA DIA 2 DIC".

La creu va ser construïda a la carretera de Malgrat a Blanes, en el lloc on morí d'accident el Dr. Sarrà. El doctor vivia al carrer Passada i havia estat regidor de l'Ajuntament de Malgrat de Mar. Segons Colomé (2008:30), antigament hi havia una creu de pedra que fou destruïda fa anys. L'any 1961 l'Ajuntament va col·locar una creu de ferro sobre el monòlit que hi quedava, feta per l'artesà malgratenc Joan Paradeda.

Colomé, J. (2008). "La Creu d'En Sarrà", Homenatge a Joaquim Colomé i Alsina. Malgrat de Mar: Ajuntament de Malgrat.