Torre Celestino Manent
Matadepera

Carretera de Terrassa, 49

Federico Viñals
    Protecció Parcial (Número 37 del Catàleg de Béns del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal).
    Si (IPA)
    Jordi Montlló Bolart

Torre als quatre vents envoltada de jardí i ubicada en un solar que fa cantonada amb la Carretera de Terrassa i el carrer de Sant Sebastià. És de planta trapezoïdal, amb la façana principal en forma de xamfrà i una torre mirador en l’angle  sud-est. Consta de planta baixa i soterrani.

La coberta és de teules àrabs, composta i adaptada als diferents cossos amb tendència al pavelló, a excepció del mirador que és piramidal. La part central de la coberta és un terrat pla envoltat per les cobertes de pavelló dels cossos externs.

De la façana principal en destaca el porxo amb una arcada de quatre arcs de mig punt. El parament és arrebossat llis i pintat de blanc. Envolta la finca una paret amb sòcol de paredat i tanca vegetal, amb pilars a l’accés doble; per vehicles i entrada de persones.

El projecte original es va modificar a posteriori amb la construcció del porxo de la façana principal. L’any 2000, ha estat totalment rehabilitada, mantenint criteris respectuosos amb el  projecte original a nivell de volums, coberta i façanes, conservant-se per exemple les encavallades de fusta.  La distribució dels interiors sí han estat modificats. També la tanca ha estat canviada i part del jardí s’ha segregat per construir-hi un habitatge.