Torre Celestino Manent
Matadepera

  Vallès Occidental
  Carretera de Terrassa, 49
  422

  Coordenades:

  41.59615
  2.02534
  418772
  4605397
  Número de fitxa
  08120 - 74
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Contemporani
  Segle
  XX
  Any
  1942
  Federico Viñals
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Legal
  BCIL
  Protecció Parcial (Número 37 del Catàleg de Béns del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal).
  Número inventari Generalitat i altres inventaris
  Si (IPA)
  Accés
  Fàcil
  Residencial
  Titularitat
  Privada
  8855601DG1085N0001ZX
  Autoria de la fitxa
  Jordi Montlló Bolart

  Torre als quatre vents envoltada de jardí i ubicada en un solar que fa cantonada amb la Carretera de Terrassa i el carrer de Sant Sebastià. És de planta trapezoïdal, amb la façana principal en forma de xamfrà i una torre mirador en l’angle  sud-est. Consta de planta baixa i soterrani.

  La coberta és de teules àrabs, composta i adaptada als diferents cossos amb tendència al pavelló, a excepció del mirador que és piramidal. La part central de la coberta és un terrat pla envoltat per les cobertes de pavelló dels cossos externs.

  De la façana principal en destaca el porxo amb una arcada de quatre arcs de mig punt. El parament és arrebossat llis i pintat de blanc. Envolta la finca una paret amb sòcol de paredat i tanca vegetal, amb pilars a l’accés doble; per vehicles i entrada de persones.

  El projecte original es va modificar a posteriori amb la construcció del porxo de la façana principal. L’any 2000, ha estat totalment rehabilitada, mantenint criteris respectuosos amb el  projecte original a nivell de volums, coberta i façanes, conservant-se per exemple les encavallades de fusta.  La distribució dels interiors sí han estat modificats. També la tanca ha estat canviada i part del jardí s’ha segregat per construir-hi un habitatge.

  AJUNTAMENT de Matadepera (2009).  Pla d’Ordenació Urbanística Municipal de Matadepera. Volum IV. Catàleg de Béns.