Tomba de Sant Pere del Mont
Castellfollit del Boix

XI-XII
    Coberta de vegetació
    Científic/Cultural
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP.

La tomba de Sant Pere del Mont és troba al costat de l’església de Sant Pere del Mont. Es tracta d’una tomba excavada a la roca de tipus antropomorfa, amb els encaixos per col·locar la coberta i amb una orientació d’est a oest. Es troba situada prop de l’entrada de l’església, a tocar del mur de migjorn. L’any 2010 també es va identificar una nova estructura excavada a la roca, possiblement d’una tomba infantil i un retall de grans dimensions amb un canaló d’evacuació de líquids que correspondria a un element relacionat amb la producció del vi juntament amb diversos murs que s’haurien de relacionar amb tot l’espai monacal.

Inventari del Patrimoni Cultural Immoble de Catalunya. Patrimoni Arqueològic i paleontològic del terme municipal de Castellfollit del Boix. Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació. Generalitat de Catalunya.