Tines del Gras
Marganell

Al Nord del terme municipal
    Per la ctra. BV-1123 seguir pel camí del Gras

Dolent
    Es troben en estat semiruïnós, ja que el cos que les alberga té les cobertes parcialment enderrocades. Així mateix, del segon cos on es feia el buidatge tan sols se'n conserven els fonaments
    M.Lloret - Kuanum

En un marge a pocs metres al nord de la masia del Gras, hi ha un grup de tines que es troben dins d'un cos de planta rectangular. Aquest, construït amb pedra, té la coberta d'un vessant que desaigua a xaloc. Es troba obert amb quatre portes amb llinda de fusta a la façana de mestral. Està cobert amb bigues de fusta, tot i que algunes s'han perdut a causa del mal estat en què es troba. A l'interior de cadascuna de les portes hi trobem les tines, de planta circular i encaironades. Algunes es troben tapades amb una base de fusta. El buidatge de les tines es feia cap a un altre cos rectangular situat més baix, que havia estat adossat a la façana posterior, però que avui està en estat ruïnós.