Tines del Codinach
Lluçà

Sector central del terme municipal
    A 450 metres per pista forestal de la carretera BV-4341, punt quilomètric 14'500

Les dues tines es troben parcialment cobertes de terra i vegetació.
    Jordi Compte i Marta Homs

Les tines del Codinach estan situades en un punt lleugerament elevat a l'oest de la Casanova de Lluçà i al sud-oest de Santa Maria de Lluçà, a pocs metres de la pista forestal que condueix a la masia de cal Burnac. Es tracta de dues tines circulars picades a la roca al límit d'una esplanada rocosa. La tina de majors dimensions té un diàmetre de 175 centímetres, i tot i trobar-se plena de terra, branques i fulles, conserva una profunditat de 65 centímetres. Al voltant conserva tres incisions ovalades picades a la roca, que probablement servien per a encaixar-hi algun tipus de coberta. Per la part exterior, on acaba la plataforma rocosa, la roca es troba rebaixada i és probable que hi hagi un forat per a buidar la tina, tot i que actualment no s'observa. La tina petita, completament coberta de terra i amb un pi i un ginebre a l'interior, té un diàmetre de 165 centímetres.

Actualment es desconeix si es tracta d’unes tines de glans o de vi i només una intervenció arqueològica permetria l’obtenció de dades més precises.

En la zona propera a les tines hi ha documentada una masia anomenada el Codinach, actualment inexistent. El topònim de la masia ha quedat fossilitzat en un camp proper, anomenat camp del Codinach.