Timpà del portal original del cementiri
Vallirana

Carrer del Cementiri, s/n
    Dins del cementiri, en una de les parets laterals d'un carrer de nínxols, a la banda de tramuntana

Ajuntament de Vallirana
    Adriana Geladó Prat

Es tracta d'una estructura de ferro semicircular amb decoracions ondulants i l'any 1872 al centre. Alhora està coronat amb una creu llatina. Tant la data com la creu estan pintades de color gris clar, mentre que la resta és de color negre.

Es tracta del timpà del portal d'accés a l'antic cementiri de Vallirana. El primer cementiri de la població estava situat al costat de les restes de l'antiga església, al costat de la masia de can Julià. Amb la construcció de l'església dins del nucli urbà l'any 1804, el cementiri es traslladà al costat del temple (espai actualment ocupat pel campanar de l'església), fins que l'any 1854 fou traslladat a la seva ubicació actual per causa d'una epidèmia de còlera que va fer estralls a la població.