Teuleria de Serramitja Gurb

Osona
Parròquia de Sant Cristòfol de Vespella
A 1500 metres per pista forestal de la carretera BV-4601, punt quilomètric 7'000

Coordenades:

41.98897
2.19807
433574
4648863
08100-50
Patrimoni immoble
Edifici
Contemporani
XIX
Bo
Legal
Normes subsidiàries de planejament de Gurb, 2002.
Fàcil
Residencial
Privada
Ref.Cad: 08099A02100029
Jordi Compte

La Teuleria de Serramitja es troba situada al·límit sud d'una zona de camps de conreu envoltada de vessants boscoses, al sud de Santa Perpètua i pocs metres al nord del rec de Serramitja.
Es tracta d'una masia de mitjanes dimensions formada per un volum principal de planta baixa i primer pis, amb un cos adossat modernament a l'est. Està bastida amb murs arrebossats de maçoneria de pedra a la base i les cantonades i de tàpia a la resta. La teulada és de doble vessant amb aigües a les façanes principal i posterior.
La façana principal, orientada al sud, mostra tres parts diferenciades. La part central conté a nivell de planta baixa un portal emmarcat amb pedra treballada i llinda de fusta i una finestra emmarcada amb llinda de fusta a cada costat. Al primer pis hi ha tres finestres amb llinda de fusta. A l'esquerra hi ha un cos adossat que forma una eixida sustentada amb pilars d'obra vista a nivell de primer pis. A la dreta hi ha un cos adossat modernament.
La façana oest està dominada pel cos adossat i estructures adossades amb murs d'obra vista. Al fons de l'eixida que forma el volum adossat s'observa el mur de tàpia, erosionat, del volum principal, sense obertures.
La façana nord es troba dominada per diverses estructures adossades bastides amb murs d'obra vista i coronades amb teulada d'una vessant que segueix la del volum principal. En alguns punts la teulada es troba aterrada.
La façana est es troba dominada completament pel volum adossat modernament.